Zwangerschapscursus niet voor partners?

"Wat kan ik doen dan, haar hand vasthouden?” 

Veel (geboorte)partners* onderschatten hun rol tijdens de bevalling en de voorbereiding hierop. Voor mij een leuke uitdaging om hen te laten inzien dat hun rol enorm belangrijk is!

Jouw aanwezigheid, wat je zegt, doet en uitstraalt als partner kan namelijk invloed hebben op jouw barende vrouw. Het beïnvloedt of zij zich op haar gemak voelt, of ze vertrouwen en ontspanning ervaart en of ze zich gesteund voelt. Van alle aanwezigen bij de bevalling ben jij degene die de barende het beste kent. Jij weet hoe zij over bevallen denkt, wat ze belangrijk vindt, hoe ze zich heeft voorbereid. 

Daarom bied ik zwangerschapscursussen aan voor zwangere vrouwen én hun partners. Zodat jullie je samen kunnen voorbereiden op de geboorte. Samen ontdekken wat jullie kunnen verwachten, wat jullie zelf kunnen doen om bij te dragen aan een fijne bevalling en wat jullie belangrijk vinden als het gaat om de geboorte van jullie kindje.  

Als partner kun je veel doen om praktische en fijne ondersteuning te bieden. In de zwangerschapscursus geef ik praktische tips en inspiratie over de rol van de partner.  

Bij het ontwerpen van de cursus heb ik rekening gehouden met de nuchtere (Twentse) partner. Wat veel partners (mannen vooral) prettig vinden:  

  • De cursus wordt gegeven in kleine groepen. Het is zelfs mogelijk de cursus te volgen met een aantal bevriende stellen.  
  • Een privécursus is ook mogelijk. Bij jullie thuis of in mijn praktijkruimte.
  • De informatie en tips die worden gedeeld zijn interessant voor zwangeren én partners.  
  • Het is geen gezamenlijke pufcursus, je hoeft ook geen ‘zweverige’ oefeningen te doen.   
  • Praktisch, nuchter, compact, duidelijk, goed onderbouwd: dat zijn mijn kernwaarden.  

*De (geboorte)partner is in veel gevallen de levenspartner van de vrouw en vader van het kind. Het kan echter ook gaan om de vrouw, vriend(in), moeder, zus of een ander persoon.   


"Ook voor de partner is het een interessante cursus vol tips en tricks waarmee ze hun vrouw zo goed mogelijk kunnen bijstaan en ook zelf het gevoel hebben iets te kunnen doen."