De geboortebal; ideaal voor, tijdens en na de bevalling!

Als je het mij vraagt een hulpmiddel waar iedere zwangere wat aan kan hebben. De geboortebal helpt je tijdens de zwangerschap een goede zithouding aan te nemen. Dit is niet alleen prettig voor jezelf (denk aan verminderen van rug- en bekken klachten), maar bevordert ook de ligging van je kindje. Door als zwangere te letten op je houding vergroot je namelijk de kans dat jouw kindje de meest ideale ligging aanneemt voor de geboorte. Daarnaast is het haast onmogelijk om met een gespannen bekkenbodem op de bal te gaan zitten. Een ontspannen bekkenbodem is een goede voorbereiding op de bevalling en tijdens geboorte heel erg helpend voor het bespoedigen van het geboorteproces.


Tijdens de bevalling kun je de geboortebal inzetten als ondersteuning bij verschillende houdingen. In beweging blijven en gebruik maken van zwaartekracht hebben een positieve invloed op de bevalling. De geboortebal kan je hierbij helpen. Wanneer je bijvoorbeeld op de bal zit maak je gebruik van zwaartekracht door je verticale houding, daarnaast kun je op de bal je bekken in beweging houden terwijl je benen meer rust krijgen t.o.v. staand weeën opvangen.

Andere houdingen waar je aan kan denken is over de bal leunen met je armen en bovenlijf terwijl je op je knieën zit of staand met de bal op een tafel.

Ook in de periode na de bevalling is de geboortebal te gebruiken. De bal kan een fijn alternatief zijn voor een stoel of bank (bij bekkenbodemklachten). Ook kan het ideaal zijn om samen met je kindje op te bal te gaan zitten. Zeker wanneer je kleine graag gedragen wil worden, het liefst terwijl jij in beweging bent. Dan kan zitten en wiebelen op de geboortebal een perfect alternatief zijn en voor jou veel langer vol te houden dan staand of lopend.

****************************************************************************************************************
GeboorteWijs verhuurt en verkoopt NBF birth balls.

Je huurt bij mij een geboortebal voor een bedrag van €15 voor 10 weken.

(vanaf 34 weken zwangerschap tot maximaal 4 weken na de geboorte).

Huur je ook een bevalbad of Elle Tens bij me, dan betaal je slechts €10 extra voor het huren van een geboortebal. 

Een bal aanschaffen?

€32 voor 65cm (voor een lichaamslengte van 155 tot 173 cm)

€33 voor 75cm (voor een lichaamslengte groter dan 173 cm)

De ballen kunnen worden opgehaald in Borne (worden niet verzonden).