Cursus GeboorteWijs

De geboorte van je kindje is waarschijnlijk het meest bijzondere dat je gaat meemaken.

Ik gun jou een ervaring waar je positief en trots op kunt terugkijken!  


De cursus GeboorteWijs is iets voor jullie, als je:   

 • Op zoek bent naar een informatieve zwangerschapscursus vol praktische tips.
 • Houdt van nuchterheid: wat kun je verwachten en wat zou je zelf kunnen doen. 
 • Met vertrouwen naar de bevalling wilt uitkijken en ervaren “ik ben er klaar voor!” 
 • Betrokkenheid van de partner belangrijk vindt, maar geen lange cursus wilt volgen. 
 • Geïnteresseerd bent in effectieve maar eenvoudige ademhalingstechnieken. 
 • Praktische tips wilt: hoe kun je de weeën opvangen, wat kun je als partner doen, etc. 
 • Advies en inspiratie wil voor het formuleren van jullie geboortevoorkeuren (geboorteplan).
 • Met een goed gevoel op de bevalling wilt terugkijken, ongeacht hoe deze zal verlopen.

>> Bij GeboorteWijs kun je zowel kiezen voor een privécursus als een (stoom)cursus die je volgt met andere stellen. Lees deze blog over de overeenkomsten en verschillen tussen de drie varianten om je te helpen bij het maken van een keuze. << 

Privécursus aan huis

 • 1 afspraak van 2-2,5 uur
 • Bij jou thuis*
 • Cursusinhoud afgestemd op jullie wensen
 • Audiobestanden met ontspanningsoefeningen
 • Handboek boordevol info en tips (t.w.v. €30);
 • Werkboek voor het formuleren van jullie geboortevoorkeuren
 • Hand-outs van o.a. ademhalingstechnieken, partnertips, bevalhoudingen
 • Een beknopte variant met de focus op het fysiologische proces: lees de blog om te bepalen welke cursusvorm het beste bij jouw wensen past!

*Voor een privécursus kom ik graag bij je thuis in Borne, Hengelo, Hertme, Zenderen, Weerselo, Saasveld, Deurningen, Azelo en Delden. Woon je verder weg neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden!


€165,-
Aanmelden

Stoomcursus

 • 1 bijeenkomst van +/- 2,5 uur
 • 2 tot 4 stellen
 • Audiobestanden met ontspanningsoefeningen
 • Handboek boordevol info en tips (t.w.v. €30);
 • Werkboek voor het formuleren van jullie geboortevoorkeuren
 • Hand-outs van o.a. ademhalingstechnieken, partnertips, bevalhoudingen
 • Een beknopte variant met de focus op het fysiologische proces: lees de blog om te bepalen welke cursusvorm het beste bij jouw wensen past!

Toekomstige data voor de stoomcursus:

Zaterdag 15 juni 09:30 - nog 1 plek
Zaterdag 20 juli 09:30 - nog 4 plekken

Locatie: Kulturhus Borne

€100,-
Aanmelden

Stoomcursus 2.0 (incl. huur TENS)

 • 2 bijeenkomsten van 2-2,5 uur
 • Huur gratis een Elle TENS voor natuurlijke pijnverlichting (37 t/m 42 weken)
 • "Huiswerk": je ontvangt informatie en opdrachten om jouw geboortevoorbereiding persoonlijker te maken.
 • Cursusruimte in Borne
 • Voor zwangeren én partners (als zwangere alleen ben je natuurlijk ook welkom!)
 • Kleinschalig: 3 tot 5 stellen
 • Audiobestanden met ontspanningsoefeningen
 • Handboek boordevol info en tips (t.w.v. €30);
 • Werkboek voor het formuleren van jullie geboortevoorkeuren
 • Hand-outs van o.a. ademhalingstechnieken, partnertips, bevalhoudingen
 • Uitgebreidere geboortevoorbereiding t.o.v. privé- of stoomcursus: lees in de blog wat je meer mag verwachten.

Toekomstige data voor de stoomcursus 2.0:

Zaterdag 22 juni + zaterdag 6 juli vanaf 9:30 uur - nog 2 plekken -

Locatie: Kulturhus Borne

€190,-
AanmeldenVragen of aanmelden?
Mail naar info@geboortewijs.nl


Cursisten over GeboorteWijs

Lara & Ferdi

Zeker een aanrader deze cursus! Wij zijn goed voorbereid de bevalling in gegaan en vooral: met veel vertrouwen. Ook voor de mannelijke wederhelft is het een interessant cursus vol tips en tricks waarbij ze hun vrouw zo goed mogelijk kunnen bijstaan en ook zelf het gevoel hebben iets te kunnen doen/ helpen. Daarnaast erg leuk dat er hypnobirthing in verwerkt is. En dat Yvonne een aantal tools/ attributen/ boeken had meegenomen tijdens de cursus! Aan alles was gedacht 😊

Sanne

De cursus hebben we ervaren als persoonlijk, informatief en met praktische voorbeelden. Wat ons vooral is bijgebleven zijn de tips m.b.t. ademhaling (dit zijn geen standaardtips) en uitleg over de beweging v.d. baby in de buik/het bekken bij verschillende bevalhoudingen.

Anoniem

We zijn in twee uur tijd heel wat wijzer geworden over bevallen. Yvonne heeft een fijne manier van vertellen en had ook van alles meegenomen om haar verhaal te illustreren. We hebben goede handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met onze geboortevoorkeuren. Naast de cursus bevat de map die we kregen ook voorbeelden van alle keuzes die er te maken zijn rondom de bevalling.

Merlin & Bas 

Wij vonden het een hele informatieve cursus. We gingen er als leek in en zijn vol informatie weer vertrokken. We kregen handige tips die je goed in de praktijk kan uitvoeren. Helemaal in combinatie met het handboek die je mee kreeg, heel waardevol. Zowel voor man als vrouw was het erg zinvol. Wij vonden het heel fijn dat het vooral informatief was en we niet bepaalde houdingen en ademhaling samen hoefden te oefenen, maar dit thuis kunnen doen op een moment dat wij dat fijn vinden.

Anoniem

De cursus geeft stof tot nadenken, er worden zaken besproken waar we anders niet bij stil zouden staan.    

Stefanie

Super combinatie tussen theorie en praktische tips. Wat ik het meest waardevol vond: uitleg over de rol van ontspanning en waarom. Heel herkenbaar en voor mij te verklaren waarom de 1e bevalling zo moeizaam ging.

Tessa & Davy

Heel fijn en duidelijk, een echte aanrader om goed voorbereid te zijn! Prettig om door te spreken van wat je te wachten kan staan tijdens het hele beval proces.

Anoniem

Leuk verteld, enthousiast en inspirerend. Dit hadden wij zeker niet willen missen! We gaan met vertrouwen en goed geïnformeerd de bevalling tegemoet.  

Anoniem

We hebben veel gehad aan de informatie en nuttige tips. Yvonne vertelt het heel enthousiast, leuk om naar te luisteren en de info blijft dan goed hangen.    

Nicole & René

Positief, leuk en vlot verteld. Erg fijn om informatie te ontvangen met betrekking tot het proces, tips voor houding en ademhaling en met name om aan het denken te zijn gezet over ons geboorteplan/wensen. 

Nathalie

Yvonne vertelt een praktisch en helder verhaal. Ze geeft duidelijke uitleg bij vragen. We hebben nieuwe en zinvolle dingen gehoord. Bijvoorbeeld over endorfine, de rol van de partner en tips voor ademhaling.

Anouk & Tim

Duidelijk verhaal. Op een rustige manier uitgelegd, met heldere presentatie en mooi uitgewerkt cursushandboek. We hebben veel tips gekregen voor het opvangen van de weeën, zoals ademhalingtechnieken en het ontspannen en vertrouwen van je eigen lichaam. Gebruik maken van de zwaartekracht. Ook de kennis van het hele geboorteproces, deze stappen door te lopen vonden wij erg prettig!

Carmen & Axel

Ontzettend leerzaam! Waardevol en fijne tips! Goede uitleg over alles wat je kan helpen bij een fijne ontspannen bevalling! Het is zo fijn om even alles langs te gaan en te weten hoe alles in zijn werk gaat. En hoe je lichaam te werk gaat!  

Manon

Prettig, informatief en fijn verteld door yvonne zodat je wel geboeid blijft!    

Melissa

Ik vond het een interessante cursus die mij het gevoel heeft gegeven meer voorbereid te zijn op de bevalling. Het gaf informatie over de bevalling zelf en hoe mijn partner mij kan helpen, wat erg fijn is. Daarnaast ben ik blij met de map met vragen om de bevalling te kunnen voorbereiden.

Anoniem

Prettig om je eigen vragen beantwoord te krijgen, geen onnodige informatie maar vooral doelgericht. Er was alle ruimte voor eigen invulling maar ook en duidelijke lijn in het vooropgezette programma.


Lotte & Nils      

Prettige, goede, praktische cursus met veel tips en tricks. Waarbij we voor ons zelf kunnen ervaren en oefenen wat voor ons zou kunnen werken/passen en wat niet. We hebben het idee samen goed voorbereid te zijn op de bevalling. Het is een meerwaarde dat we deze cursus samen hebben kunnen doen.


Ella & Sander

Erg informatief en volledig. Positieve sfeer, veel ruimte voor vragen en opmerkingen. Fijn om ook in groepsverband te kunnen “sparren”. Veel gehad aan de tips en inspiratie voor ons geboorteplan/-voorkeuren. Ook de focus op opties die je hebt en afwegingen die gemaakt kunnen worden.  

Nathalie   

Beknopt, to the point en fijn dat er ruimte is voor vragen en een persoonlijk gesprek. Ik vond het fijn dat ik na de cursus ook openstond voor een thuis bevalling en me niet perse op ziekenhuis ging focussen maar het op het moment zelf wel zou zien, dit gaf rust.


Anoniem

Wij hebben nog kort van tevoren een privé bevallingscursus gevolgd bij Yvonne, ze deed veel moeite om ons nog in te plannen aangezien het al kort dag was! Wij hebben het als zeer waardevol ervaren! Ik ging een stuk zekerder mijn bevalling tegemoet en mijn partner kreeg ook handvaten hoe hij mij het beste bij kon staan.