Over Yvonne

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de persoon achter GeboorteWijs. Ik ben Yvonne, 34 jaar oud en woon samen met ‘mijn’ mannen Daan, Guus (april 2019) en Teun (februari 2022) in Borne.

De geboorte van Guus & de geboorte van GeboorteWijs 

Mijn belangrijkste motivatie achter GeboorteWijs is de geboorte van Guus. Ik heb me nog nooit zo trots gevoeld! Ontzettend trots dat ik moeder ben van hem, iets dat ik nog dagelijks voel. Maar ook trots op mezelf, ik voelde me zo sterk en krachtig na de geboorte! En precies dat gevoel gun ik iedereen! Positief en trots op de geboorte kunnen terugkijken is zo'n fijne start van het ouderschap.  

Zelf ben ik ervan overtuigd dat de manier waarop Daan en ik ons op de geboorte van Guus hebben voorbereid bijgedragen heeft aan onze positieve ervaring. Tijdens de zwangerschap hebben we samen o.a. nagedacht over: hoe kunnen we zelf bijdragen aan een fijne ervaring, wat wensen we van zorgverleners en hoe denken we over verschillende medische handelingen? Het heeft mij veel rust gegeven om hier vooraf samen over na te denken, onze voorkeuren op papier te zetten en te bespreken met de verloskundige. Daarnaast heb ik tijdens de bevalling veel gehad aan hele praktische zaken zoals: hoe kan ik het beste ademen tijdens een wee, wat kan ik doen om rustig en ontspannen te blijven en welke houdingen kan ik aannemen om de weeën op te vangen. 

Dat Daan en ik ons samen goed op de geboorte zouden voorbereiden was voor mij vrij logisch. Voordat ik zwanger werd, heb ik namelijk een aantal jaren als Doula Yvonne stellen mogen begeleiden tijdens de voorbereiding én de geboorte van hun kindje. Daardoor zag ik hoe waardevol een goede voorbereiding kan zijn en hoe prettig het is als je partner betrokken is. Wat niet wil zeggen dat een goede voorbereiding een garantie is op een vlotte bevalling. Maar met bepaalde tips en adviezen vergroot je de kans dat je trots op de bevalling kunt terugkijken, ongeacht hoe deze verloopt. Trots omdat je dicht bij jezelf bent gebleven, trots juist omdat je bewust betrokken bent geweest en trots op de keuzes die je hebt gemaakt.  

Ik gun jou ook een bevalling waar je trots en positief op kunt terugkijken!

Met de juiste geboortevoorbereiding krijg je steeds meer vertrouwen in de aanstaande bevalling tot je gaat ervaren “ik ben er klaar voor”.

Zowel met mijn zwangerschapscursussen als het verhuren van bevalbaden en de ElleTENS draag ik graag bij aan het gevoel goed voorbereid te zijn op dat bijzondere moment: de geboorte van je kindje!

 

Mijn achtergrond  

Na mijn studie gezondheidswetenschappen ben ik aan het werk gegaan als vitaliteitsadviseur. Voeding, beweging, stoppen met roken, ontspanning, slaap: de diverse thema's van zowel workshops als individuele begeleidingstrajecten.  
 
De wens om iets te gaan doen met mijn passie voor zwangerschap en geboorte kwam uit door het volgen van de opleiding tot Doula. Heel dankbaar ben ik voor de ervaring die ik daarmee heb opgedaan. Als Doula ben je nauw betrokken bij de aanstaande ouders in de voorbereiding op de geboorte met als kers op de taart de geboorte zelf.  

Tijdens de jaren als Doula begon het idee om een zwangerschapscursus te ontwikkelen steeds meer te groeien. Ik had al veel ervaring met het geven van workshops over diverse leefstijlitems en haalde hier veel voldoening uit. Dus waarom niet mijn passie voor geboortevoorbereiding en het plezier van de workshops combineren?  

Het moment waarop ik definitief dacht ‘Ik ga ervoor’ was na de geboorte van Guus. En specifiek nadat de verloskundige tegen me zei “het was een cadeautje om bij de geboorte van Guus te mogen zijn. Zo'n fijne bevalling als die van jou gun je toch iedere zwangere". Precies dat is mijn belangrijkste drijfveer: ik gun anderen ook zo'n fijne ervaring!