TENS huren

De Elle TENS kan tijdens de bevalling ingezet worden als een natuurlijke vorm van pijnverlichting. Gebruik van de TENS stimuleert namelijk de aanmaak van endorfine: jouw lichaamseigen pijnstiller. Hierdoor kun je de weeën beter opvangen, kun je beter ontspannen en heb je mogelijk minder behoefte aan medische pijnbestrijding. 


De Elle TENS huren

Ik verhuur de Elle TENS inclusief alle benodigdheden:

  • Elle TENS apparaatje
  • 4 zelfklevende plakkers
  • 3 kabeltjes (1 reserve)
  • 2 sets batterijen (1 reserve set)
  • Gebruiksaanwijzing

Je reserveert de TENS voor een periode van week 37 t/m 42. Vanaf eind week 36 kun je de TENS bij me ophalen in Borne.  

De kosten voor het huren van de TENS en benodigdheden zijn €40.
Cursisten of huurders van een bevalbad betalen slechts €35.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de huur van een Elle TENS, informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Wanneer je de TENS bij me hebt gereserveerd, ontvang je een factuur die je kunt indienen voor vergoeding bij je zorgverzekeraar.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wil je graag gebruik maken van de Elle TENS, mail dan naar info@geboortewijs.nl
Op basis van jouw uitgerekende datum zal ik je zo snel mogelijk laten weten of ik in die periode een TENS beschikbaar heb.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Gebruik en werking Elle TENS 

De TENS is eenvoudig in gebruik. Voordat je de TENS aanzet breng je de vier zelfklevende plakkers aan op je rug aan weerszijden van je ruggengraat. De bovenste plakkers plak je vanaf je BH band naar beneden, de onderste vanaf de kuiltjes in je onderrug naar beneden. Via deze plakkers worden prikkels afgegeven aan de huid, waardoor de zenuwen worden geprikkeld. Het pijnstillende effecten van deze prikkels is tweeledig. Enerzijds vormen de prikkels een afleiding van de weeënpijn (prikkels via de huid zwakken interne pijnprikkels af). Anderzijds bevorderen de prikkels de aanmaak van jouw lichaamseigen pijnstiller endorfine

De TENS heeft twee standen: een BURST stand voor tussen de weeën en een BOOST stand voor tijdens de weeën. Je kunt zelf de stand en de sterkte van de prikkels instellen. Dit geeft je een gevoel van controle.
 

!!Bij hartritmestoornissen, epileptische aandoeningen of het gebruik van een pacemaker mag je geen TENS apparatuur gebruiken. 


Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de Elle TENS

Ervaringen Elle TENS

Marèl

Ik had behoorlijke rugweeën, gebruik van de TENS haalde voor mij de scherpe randjes van de pijn en gaf een prettig gevoel tijdens de weeën. Ik heb goede informatie over het gebruik gekregen. En ook was de TENS eenvoudig om te gebruiken en zat er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij.

Daphne

Het heeft mij erg geholpen tijdens de heftige rugweeën, de TENS zorgt voor prettige afleiding. Ik zou het huren van een TENS zeker aanbevelen. Sterker nog, een vriendin heb ik het aanbevolen en zij heeft er ondertussen één gehuurd bij GeboorteWijs.

Stefanie

Gaf afleiding, tegendruk in de rug en werkte absoluut pijn verlichtend. Zelfs tot de persweeën aan toe.

Marleen

Hele fijne verlichting van de pijn van de weeën, dit heeft de bevalling een stuk draaglijker gemaakt. Simpele bediening en duidelijke beschrijving bijgevoegd.

Imke

Het geeft afleiding en verlichting van de ontsluitingsweeën. Het kan enorm helpen om niet (direct) medisch pijnstilling te vragen. Net als warmte. 

Anouk 

De stroomschokjes gaven mij goede afleiding om de pijnlijke rugweeën op te vangen. Vooral met de autorit naar het ziekenhuis was dit prettig! Alles zag er prima uit en werkte naar behoren, met duidelijke uitleg hoe de TENS te gebruiken. 

Laura

Super fijn! Ik had het gevoel dat ik er veel aan heb gehad tijdens mijn bevalling.

Karin

Fijn apparaatje, goede beschrijving erbij, grote plakkers voor op je rug, voldoende batterijen bijgeleverd en goede /persoonlijke service