Bevalbad huren

Steeds meer vrouwen kiezen voor een badbevalling en veel verloskundigen zijn er enthousiast over. Het warme water heeft een ontspannende werking en draagt daardoor bij aan de aanmaak van hormonen die een pijnstillend effect hebben (endorfinen). Fijn bij het opvangen van de weeën! Daarnaast kun je onder water veel makkelijker bewegen en wisselen van houding wat het indalen van je baby en de ontsluiting kan bevorderen. Ook erg prettig aan bevallen in bad is dat je meer privacy ervaart. Het bad is jouw eigen afgebakende ruimte. Je kunt je hierdoor beter afsluiten van wat er om je heen gebeurt. Op die manier kun je je beter focussen en ontspannen tussen de weeën door. Voor jouw baby is geboren worden in bad een fijnere overgang. De temperatuur van het badwater komt namelijk overeen met de temperatuur die de baby gewend is in de baarmoeder. Letterlijk een warm welkom voor je kleintje!

Het bevalbadpakket bestaat uit:

 • Bevalbad La Bassine Professional (Original óf Maxi)
 • Persoonlijke hygiënische hoes
 • Waterzitje
 • Aanvoerslang (10 meter) (eventuele verlenging is mogelijk)
 • Afvoerslang (10 meter)
 • Set kraankoppelingen (voor alle gangbare kranen; evt. Quooker)
 • Elektrische luchtpomp (bad oppompen en laten leeglopen)
 • Elektrische dompelpomp (water uit het bad pompen)
 • Schepnetje
 • Badthermometer
 • Gynaecologische handschoenen latexvrij
 • Uitgebreide handleiding
 • Instructievideo's met heldere uitleg over het gebruik van het bevalbad


Je reserveert het bad voor een periode van week 37 t/m 42. Vanaf eind week 36 kun je het bad bij me ophalen in Borne. Ik deel dan graag mijn enthousiasme en adviezen over bevallen in bad met je! Ook mag je van mij wat algemene tips verwachten voor een fijne bevalling vanuit mijn achtergrond als geboortecoach. 

De kosten voor het huren van het complete pakket zijn €145.
Wanneer het bad niet wordt gebruikt en ik de hygiënische hoes in een ongeopende verpakking terugkrijg, ontvang je €30 retour.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wil je graag een bevalbad huren, mail dan naar info@geboortewijs.nl
Op basis van jouw uitgerekende datum zal ik je zo snel mogelijk laten weten of ik in die periode een bad beschikbaar heb.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

La Bassine Original Professional

Buitenmaat: 165x135x65 cm
Binnenmaat: 125x 95×62 cm

Inhoud: 450 liter

Prima keuze:
> je bent kleiner dan 1.80m
> je wilt alleen in bad


La Bassine Maxi Professional

Buitenmaat: 191x164x65 cm

Binnenmaat: 145x118x62 cm

Inhoud: 625 liter

Prima keuze:
> je bent langer dan 1.80m
> je wilt samen in bad


Ik verhuur twee formaten van het bevalbad “La Bassine Professional”. De baden zijn van eco-vriendelijk en supersterk vinyl. De professionele versie is zo gemaakt dat deze duurzamer is en vaker gebruikt kan worden dan de particuliere variant.

Beide type baden hebben handgrepen aan de binnenkant van het bad. Deze kunnen gebruikt worden om je beter tegen de badwand af te zetten. De Maxi heeft ook handgrepen bovenop de rand van het bad.

De Original is binnen 10 minuten op te blazen, het vullen duurt (afhankelijk van de waterdruk) zo'n 45 minuten. Het opblazen en vullen van de Maxi neemt iets meer tijd in beslag: 15 min opblazen en zo'n 60 minuten vullen. 

Zodra de bevalling begonnen is kan het bad alvast worden opgezet en gevuld. Het afkoelen van het water gaat gelukkig niet zo snel; slechts 1 graad per 1 à 2 uur. Met de aanvoerslang kan gemakkelijk warm water toegevoegd worden.


Hygiëne  

Door het gebruik van een persoonlijke bevalhoes, kan hetzelfde bad op hygiënische wijze voor meerdere badbevallingen gebruikt worden. 

Het bad en de onderdelen die geschikt zijn voor hergebruik worden voor iedere verhuur volledig gedesinfecteerd en gereinigd volgens een professioneel schoonmaakprotocol. Het bad en alle toebehoren worden gecontroleerd en in goede staat verhuurd. Zo ben je altijd verzekerd van een hoog kwalitatief, schoon en hygiënisch bad.    


*******************************************************************************************************************************************

>>>>GOUDEN COMBI: TENS & BEVALBAD<<<<

Huur een bevalbad samen met een Elle TENS; ik heb zelf ervaren als een ideale combinatie!
De TENS gaf mij een aangename afleiding en haalde de scherpe randjes van de weeën in de uren voordat ik het bevalbad in stapte. Het voelt als een ‘duwtje in de rug’ (ik vergelijk het met een krachtige waterstraal zoals in zwembaden) en de prikkels van de TENS stimuleren de aanmaak van je lichaamseigen endorfine. Lees meer over de Elle TENS.

Als huurder van een bevalbad ontvang je €5 korting op het huren van een TENS en betaal je slechts €35. 

*******************************************************************************************************************************************

Ervaringen bevalbad

Harmke

Heel relaxt, weinig pijn en amper herstel nodig door het warme water! Dag later weer op de been.Miriam

Het is heel relaxed weeën opvangen in een bevalbad. Ik viel echt bijna in slaap door het lekkere warme water, niet helemaal de bedoeling maar dat geeft wel aan hoe ontspannen het kan zijn!

Sanne


Het contact was goed, snel en vriendelijk. Precies wat je als zwangere nodig hebt :)Lyan

Ik heb de bevalling ervaren als een hele serene setting, een warm bad, muziek en kaarslicht maakt dat ik me heel goed kon ontspannen. Het huren ging erg makkelijk en Yvonne legde alles heel fijn uit. Het huren van een bad, maar ook zeker bij Yvonne raad ik iedereen aan.Anoniem

Ik ben blij dat ik gebruik heb kunnen maken van het bad. Geen vergelijk hoe het is zonder, maar zou het weer in bad willen bevallen als dit aan de orde zou zijn...


Ellis & Ruben

Heerlijk, ontspannend, eigen bubbel    Amber

Goede service, compleet aangeboden, mooi bedrag om hem te huren.